Com va néixer el nostre interès per la química en la cuina

Començarem explicant-vos les boges idees que se’ns acudien per fer el treball de recerca.

Era casi final d’any del primer curs de Primer de batxillerat i entre exàmens finals i treballs per entregar va sorgir que tots els alumnes de primer de batxillerat havien d’assistir a les presentacions dels treballs de recerca del Segon de Batxillerat.

La coordinadora ens va passar un llistat dels diferents treballs al quals podíem assistir.  Serem sinceres, cap dels títols ens cridava l’atenció, cap. Va ser molt frustrant fins que vam veure un que es deia * Ciència als fogons * dirigit per la nostra professora de Química. Aquell  era el que volíem veure , aquell, aquell, volíem estar allí…. les sis places disponibles estaven plenes!

No ens vam quedar amb aquella desil·lusió  i vam demanar per poder anar…el més increïble va ser que ens van deixar i aquell dijous de l’última setmana de Maig   vam poder anar i meravellar-nos!

 

Entre les dues sempre havíem estat pensat que volíem fer un treball de recerca on pogués desenvolupar-se una part pràctica, que  ens costi, que no sigui fàcil de fer. Fer recerca i desprès poder compartir tot el que vam aprendre, aquella era l’ il·lusió que teníem , però no sabíem si podríem il·luminar-nos amb una idea bona.

Quan vam entrar a la presentació de Ciències als fogons va ser tot molt màgic, la taula del jurat de professors  tenia tovallons , plats i coberts. I  ens semblava veure que les noies, qui exposaven, tenien croquetes en un plat. ( en aquell moment  vam recordar  la paraula ¨ fogons¨)

Va ser molt creatiu, van elaborar un menú i en els diferents plats explicaven la seva composició. Va ser agradable de veure-les com explicaven i servien menjar als professors es notava que ho feien amb molta il·lusió. Bravo ,Vam dir nosaltres quan es va acabar la seva presentació.

Sonarà ridícul , però les setmanes següents no deixàvem de dibuixar ¨ Xefs¨ i menjars.El que no sabíem esque ja  havia nascut l’ il·lusió per realitzar un  treball relacionat amb la ciència i cuina en nosaltres. Inconscientment volíem investigar més del tema, saber , saber, saber.

Decidides vam anar a parlar amb la professora de química que volíem fer un treball relacionat amb la ciència i cuina…però qui ha dit igual?… Nosaltres no.  😉

Cada estel llueix per el seu esforç.

Així va néixer Xef científic Project. Millor dit, la nostra il·lusió. Realitzar activitats, per divulgar la ciència a traves de la cuina.

Qui sap a traves d’aquestes pràctiques de ciència-cuina il·luminem a una altre persona? 😉

 

Us animem a seguir el que us motiva a esforçar-se a fer un bon treball, perquè sempre que facis una cosa fes-la bé i sinó no la facis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s