El valor de l’autenticitat. Joan Roca

Els clients, els gastrònoms, els cuiners, tot el món reivindica alguna cosa més per als germans Roca. Primer la tercera estrella Michelin. Ara el primer lloc a la llista dels millors restaurants del món que elabora la publicació britànica Restaurant, en la que El Celler de Can Roca (Girona) ocupa el segon lloc, darrera el danès Noma.

A Joan , Josep i Jordi els agrada contar que van créixer a la casa del menjars dels seus pares, en un barri obrer de Girona, en la que hi segueixen menjant cada dia amb la gent del seu equip. El respecte als seus orígens és una part fonamental de la cuina que explora els límits de la creativitat sense deixar mai de mirar enrere. Confessen que han fet del restaurant una forma de vida amb la que són feliços. Cadascú d’ells assumeix una tasca i junts busquen l’excel·lència: Joan, el més gran, davant la cuina salada; Josep, probablement el sommelier més admirat del planeta, a la sala, i en Jordi, el més jove, en el seu univers dolç.

“Volem – han dit – gaudir de l’aroma, el tacte i el sabor dels nostres records”. La revolució, per als Roca, passa pel terreny de les emocions, per la hospitalitat. “La gent ja no espera grans espais sinó l’autenticitat i el talent. Segurament en el futur hi haurà menys restaurants amb una gran estructura, com el nostre. L’important és que hi hagi xefs ben formats que siguin feliços cuinant. El valor són ells. És el seu talent i les seves ganes de fer-ho bé. El mèrit del cuiner que té una gran formació, que coneix les tècniques de la Vanguardia i té ganes de fer cuina tradicional ben feta em commou”.

Reflexiona Joan Roca sobre el reconeixement a les guies i a les llistes. “Fa un temps semblava que tot passava per allà, però cada vegada està més clar que la realitat no és aquesta. Si arriben els reconeixements, benvinguts seran, però l’important és que ens seguim plantejant-nos nous reptes i que seguim essent inconformistes. Això és el que ens uneix i el que ens mantindrà viva la revolució”.

Cristina Jolonch, laVanguardia, dilluns 30 de juliol de 2012.

Anuncis

2 responses to “El valor de l’autenticitat. Joan Roca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s