Xef científic_observa: Identificació de midó amb iode

Hola xef científics! Avui dedicarem l’entrada de xef científic_observa al midó:

A continuació expliquem un simple experiment amb diferents aliments i iode, que ens permetrà observar com reacciona el iode davant la presència de midó en un aliment:

Objectiu:

Comprovar a partir de la utilització de iode quins aliments contenen midó.

Material necessari:

–      Safata

–      Iode

–      Aliments varis (per exemple: patata crua, pa, pernil dolç, formatge, margarina, arròs, farina, etc. )

Procediment:

  1. Disposem els aliments en una safata
  2. Apliquem una petita quantitat de iode sobre cadascun dels aliements
  3. Observem els canvis

Resultat:

Hem observat que la farina, les patates, el pa i l’arròs contenen midó, ja que al aplicar el iode hem observat com aquest es tornava blau, en canvi, en el cas del pernil dolç, el formatge (embotits) i la margarina no hem observat cap canvi.

Explicació:

El midó és una mescla de molècules: amilosa i amilopectina. L’amilosa es

tenyeix de color blau amb iode.. Per tant, si al dipositar el iode a l’aliment,

aquest segueix del color torrat original, sabrem que en aquell aliment no hi ha

midó. Si per el contrari, apareix un to blau marí, sabrem que l’aliment conté

midó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s