PRÀCTICA: Les esferes líquides: esferificacions

banner practicaObjectius de la pràctica:

–      Conèixer què són les esferificacions

–      Conèixer les principals substàncies que intervenen en la seva formació i els exemples de les que més s’utilitzen

–      Aprendre a distingir els diferents tipus d’esferificacions

–      Conèixer algunes de les aplicacions de les esferificacions a la cuina

Esferificacions de Coca-Cola:

Coca-Cola

Materials i productes:

– 1 L d’aigua

-0,5 L de Coca-Cola

-5 g de lactat de calci

-2,5 g d’alginat de sodi

Procediment:

1. Pesem 2,5 g d’alginat de sodi i 5 g de lactat de calci.

2. En un recipient i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica, barregem 0,5 L de Coca-Cola amb l’alginat de sodi.

3. A l’altre recipient hi preparem un bany amb 1 L d’aigua i el lactat  de calci. Ho barregem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica.

4. Amb una cullereta agafem líquid del primer recipient i l’afegim al segon recipient.

Esferificacions de iogurt:

Esferificació xef científic

Materials i productes:

-2,5 g d’alginat de sodi

-iogurt

-0,5 L d’aigua

Procediment:

1.  Pesem 2,5 g d’alginat de sodi.

2 Barregem l’alginat de sodi amb 0,5 L d’aigua en un recipient.

3. Amb una cullereta agafem iogurt i l’afegim al recipient que conté aigua i alginat de sodi.reta agafem líquid del primer recipient i l’afegim al segon recipient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s